תקופת ההתיישנות בדיני הנזיקין
המאמר נכתב ע"י צוות המומחים ממשרד עו"ד חזי רובין ושות'
זמן קריאה: 3.5 דקותבעולם המשפט, ישנו מושג המכונה “תקופת התיישנות”. כלומר מדובר בתקופה שלאחר שזו חולפת, לא ניתן יותר להגיש תביעה בשל הנזק, לצורך העניין, שנגרם לכם. כמו למשל בתחום המשפט האזרחי ודיני הנזיקין, היה ונגרם לכם נזק כלשהו – גופני, נפשי וכיוצא בזה. הרי שבאופן עקרוני בחלוף תקופה של מעל 7 שנים מיום גרם הנזק לא ניתן להגיש יותר תביעה לקבלת פיצוי בגין אותו נזק. אם לא די בכך, הרי שמומלץ להיזהר ממקרים אחרים שבהם קיימות תקופות התיישנות קצרות אף יותר ובאופן משמעותי מ-7 השנים כנזכר למעלה. לכן מומלץ לדאוג שלא “לפספס” את זכותכם לתבוע בגין נזק שחלילה נגרם לכם. שכן, גובה הפיצוי עלול להפוך לפספוס כואב של מיליוני שקלים שצריכים היו להיות ברשותכם.
להלן מספר דוגמאות בעניינן קיימת תקופת התיישנות מקוצרת:
תביעות ביטוח-היה ונגרם לכם חלילה נזק והנכם סבורים שאותו נזק מכוסה על ידי פוליסת ביטוח שברשותכם דעו כי באופן עקרוני עומדת לרשותכם תקופה של 3 שנים בלבד בכדי לתבוע את זכויותיכם מחברת הביטוח. אם לא די בכך, הרי שלעתים יכולה להיקבע בפוליסת הביטוח עצמה תקופת התיישנות קצרה אף יותר מ-3 השנים הנזכרות מעלה.
תביעה כנגד הביטוח הלאומי-לנפגעים המעוניינים לתבוע את הביטוח הלאומי עומדת לרשותם עקרונית,תקופה של שנה אחת בלבד לעשות כן.
תביעה כנגד משרד הביטחון-היה וחלילה נפגעתם כחיילים ונגרם לכם נזק הרי שאת התביעה כנגד משרד הביטחון עליכם להזדרז ולהגיש תוך 3 שנים מיום שחרורכם מהצבא.
שימו לב, שכפי שישנם מקרים בהם תקופות התיישנות מקוצרות הרי שלעומתם ישנם מקרים שבהם תקופת ההתיישנות מוארכת מעל ל-7 שנים. לדוגמה, במקרה שהתובע הינו קטין.
עקב חשיבותו הרבה של הנושא והנזקים החמורים שעלולים להיגרם לכם כתוצאה מהתיישנות מומלץ לפנות בהקדם לעו”ד מומחה אשר יביא לידיעתכם את אפשרויות התביעה העומדות לרשותכם, וכמובן ידאג למנוע מתביעתכם להתיישן.
למען הסר ספק, אין לראות בשום פנים ואופן במאמר זה על המידע שהינו מכיל בתוכו, תחליף לייעוץ משפטי עם עו”ד מומחה בתחום. שכן, בין השאר ובייעוץ שכזה, יינתן לפונה מידע בזמן אמת ובהתאם למקרהו הספציפי ולגופו. לפיכך, כל נזק שייגרם לאדם כזה או אחר מתוך שימוש במידע המופיע במאמר זה ייגרם על אחריותו הבלעדית של המשתמש.